Eigner György az MRK ITB új elnöke

Tisztújítást tartott a Magyar Rektori Konferencia Informatikai Tudományok Bizottsága (MRK ITB) január 19-én. Az ülésen Dr. Eigner Györgyöt, a Neumann János Informatikai Kar dékánját, a Biomatika és Alkalmazott Mesterséges Intelligencia Intézet igazgatóját.

Az ITB vezetését, az elnök-társelnök rendszerben mindig egy fővárosi és egy vidéki intézmény képviselője tölti be. Idén Dr. Eigner Györgyöt a bizottság elnökévé, míg társelnökké Prof. Dr. Horváth Zoltánt, győri Széchenyi István Egyetem Matematika és Számítástudomány Tanszék vezetőjét választották.

A teljes magyar felsőoktatási intézményrendszer képviseletét az intézményvezetőkből álló testület, a Magyar Rektori Konferencia látja el. A konferencia működésének feltételeit a felsőoktatási intézmények biztosítják.

Az MRK a felsőoktatási intézmények képviseletére, érdekeinek védelmére jogosult, az állami feladatok ellátásában közreműködő, független, konzultatív, jogi személyiséggel rendelkező köztestület. Működése során több szervezeti rendet hozott létre, amely többek közt egy plénumból, és 21 bizottságból  (13 szakterületi, 8 funkcionális jellegű bizottságból és az elnökségből épül fel.
Frissítve: 2024.01.25.

Legfrissebb cikkek