Ünnepre hangolódtunk a családi napon





Karácsonyfával, Mikulással, süteménnyel és kézműves foglalkozással várták a szervezők a hallgatókat, aktív és nyugdíjas munkatársainkat az adventi családi napon, melynek az Óbudai Egyetem Bécsi úti campusának aulája adott otthont november 30-án. A rendezvényre főként családosok érkeztek, gyermekeikkel, unokáikkal. Az esemény szervezésében a – családi életre nevelés tantárgy, valamint a gazdálkodás menedzsment és marketing szakos – hallgatók is tevékenyen részt vállaltak.












- Intézményünkben hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal összejövünk azért, hogy kifejezzük hálánkat, tiszteletünket, megbecsülésünket és szeretetünket egyetemünk aktív dolgozói és azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után megérdemelt nyugdíjas éveiket töltik. A jubileumi évben elsőként generációs hidat képezve három nemzedék ünnepel együtt – mondta el kérdésünkre válaszolva Kamuti Hajnalka mestertanár, a családi nap koordinátora, a projekt felelőse.


A rendezvényt Ormándi Gabriella kancellár – aki szabadidejében kézműves foglalkozásokat, foltvarró egyesületet vezet – nyitotta meg. Hangsúlyozta: az év legszebb ünnepére hangolódásnak, az adventi időszaknak különösen nagy jelentősége van. Úgy fogalmazott: „Nemcsak a szívünk díszbe öltöztetésével, hanem ügyességünkkel, kreativitásunkat használva is készülődhetünk. Erre is jó alkalom az egyetemi családi nap, amely arról szól, hogy megmutassuk, mindenki képes a maga módján alkotni, saját készítésű kis tárggyal, dísszel, ajándékkal meglepni szeretteit.”


A kancellár vezetésével és a kabinet munkatársainak segítségével számos, ötletes és mutatós, különböző nehézségi fokozatú kézműveskedést próbálhattak ki a kisebbek és a vállalkozóbb kedvű felnőttek. Az adventi készülődés során a résztvevők sok-sok szép, színes alapanyagból készíthettek különböző karácsonyi hangulatú dísztárgyakat: gyönyörű karácsonyfadíszek, festett faragványok, ajándékkísérők, hímzések, rajzok, cukormázzal díszített hóember és karácsonyfaformák kerültek ki a kreatív gyerkőcök és szüleik kezei közül. Az alkotók, munkáik egy részét felajánlva közösen díszítették fel egyetemünk karácsonyfáját.


Az ünnepségen látogatást tett Dr. Kiss László Óbuda-Békásmegyer polgármestere is.


Az eseményen családjával vett részt Prof. Dr. habil. Kovács Levente rektor, aki rövid köszöntőjében többek közt elmondta: „Karácsony közeledtével legtöbbünknek a gyermekkori családi ünnepek jutnak az eszébe, és az évnek ebben az időszakában, lélekben mindannyian ismét gyermekekké válhatunk. Hozzátette, hogy kiemelten fontosnak tartják a munka és a magánélet összeegyeztethetőségét szolgáló családbarát intézkedéseket, a szemléletmód terjesztését, a hallgatók érzékenyítését, a példamutatást. A rendezvény az „Óbudai Egyetemen a felsőoktatás társadalmi felelősségvállalása a Családbarát Munkahely projekt keretében valósulhatott meg.


A foglalkozásokon A Családi életre nevelés szabadon választható tantárgy illetve az I. éves gazdálkodás menedzsment és kereskedelem és marketing szakos hallgatók is segítettek a kivitelezésben. Az eseményen ünnepi műsort adott az Óbudai Egyetem Kórusa, melynek tagjai közös éneklésre invitálták az egybegyűlteket, valódi ünnepi hangulatot teremtve.


A program közös fotózkodással, rajz-, versmondó- és ének versennyel folytatódott, miután megérkezett az Óbudai Egyetem Mikulása, aki csokoládéval és egyetemi ajándéktárgyakkal kedveskedett a gyermekeknek, a nyugdíjas kollégákról sem megfeledkezve. Az alkotás közben ünnepi uzsonnára is jutott idő: a résztvevőket kakaós kalács, pogácsa, madártej, kakaó, üdítő, gyümölcs várta az asztaloknál. (A szervezők a glutén-érzékeny és cukorbeteg résztvevőkre is gondoltak.)


Az Adventi Családi nap előkészítésében és lebonyolításában részt vett többek közt: a kancellári kabinet, a pályázati szolgáltatások osztály, a műszaki és üzemeltetési-, az informatikai-, a hallgatói szolgáltatások, a kommunikációs és marketing-, a pénzügyi és számviteli osztály, valamint a Rejtő Kar munkatársai.


 (A rendezvényről készült képes videó összefoglaló az egyetem YouTube csatornáján illetve videó-tárában megtekinthető.)








Frissítve: 2019.12.02.

Legfrissebb cikkek